فهرست مطالب

Journal of Ornamental Plants
Volume:11 Issue: 1, Winter 2021

  • تاریخ انتشار: 1399/12/24
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علی محبوب خمامی*، محمدنقی پاداشت دهکایی، رضا علیپور، سید ابراهیم حجتی صفحات 1-12

    این آزمایش برای بررسی تاثیر کمپوست مخلوط آزولا و کاه برنج در جایگزینی پیت بر روی دیفن باخیا آمویه نا انجام شد. آزمایش فاکتوریل بر اساس یک طرح کاملا تصادفی با دو عامل محلول غذایی در 2 سطح (1- بدون محلول، 2- با 130 میلی گرم در لیتر N، 32 میلی گرم در لیترP و 117 میلی گرم در کیلوگرم در لیترK) و 5 سطح آزولا و کمپوست مخلوط کاه برنج (صفر ، 15 ، 30 ، 45 و 60 درصد) در 3 تکرار ، با 3 بوته در هر تیمار در شرایط گلخانه ای انجام شد. کمپوست از مخلوط حجمی 50 درصد آزولا و 50 درصد کاه برنج تهیه شد. کمپوست مخلوط آزولا و کاه برنج در تیمار شاهد جایگزین پیت شد. بستر شاهد شامل 10 درصد پرلیت: 30 درصد ورمیکولیت: 60 درصد پیت (درصد حجم) بود. فاکتورهای رشد شامل قد، قطر، تعداد برگ، شاخص کلروفیل، وزن برگ تازه، وزن ساقه تازه، وزن خشک برگ، وزن خشک ساقه، سطح برگ، مشخصات فیزیکی و شیمیایی محیط رشد و مواد مغذی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که استفاده از کمپوست مخلوط 45 درصد آزولا و کاه برنج در جایگزینی با پیت (با فرمول 10 درصد پرلیت: 30 درصد ورمیکولیت: 45 درصد آزولا و کمپوست مخلوط کاه برنج: 15 درصد پیت) علاوه بر بهبود فاکتورهای رشد گیاه Dieffenbachia amoena ، مصرف پیت را تا 75 درصد کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: فاکتورهای رشد، پیت، پرلیت، ورمی کولیت
  • سوفیا سروری، الهام دانائی*، خدایار همتی، علیرضا لادن مقدم صفحات 13-30

    تنش خشکی یکی از مهم ترین تنش های غیرزنده است که به طور جدی تولید گیاهان زینتی از جمله همیشه بهار را کاهش می دهد، پرولین یکی از اسید آمینه های فعال در پدیده تنظیم اسمزی است، نقش موثری در کاهش آسیب های سلولی و بهبود تحمل به تنش خشکی دارد. آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح آماری کاملا تصادفی با سه تکرار به منظور بررسی تاثیر محلول پاشی پرولین (صفر، 50 و 100 میلی گرم در لیتر) بر خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه همیشه بهار(Calendula officinalis L.) تحت تنش خشکی (بدون تنش(شاهد)، 25، 50 و 75 درصد ظرفیت زراعی) انجام شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد، بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی و ماندگاری گل روی بوته، کاروتنویید و کلروفیل کل در تیمار پرولین 100 میلی گرم در لیتر و ظرفیت زراعی شاهد بود، بیشترین وزن تر و خشک ریشه، طول ریشه و فعالیت آنتی اکسیدان کل (DPPH) در تیمار پرولین 100 میلی گرم در لیتر و ظرفیت زراعی 75 درصد، بیشترین ارتفاع گیاه و تعداد گل در تیمار پرولین 50 میلی گرم در لیتر و ظرفیت زراعی شاهد، بیشترین پرولین در تیمار پرولین 100 میلی گرم در لیتر و ظرفیت زراعی 25 درصد بود. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد، محلول پاشی پرولین می تواند اثرات نامطلوب کم آبی را تا حدودی جبران کند و از طرفی با وجود اینکه گیاه همیشه بهار توانایی ادامه حیات را در شرایط تنش خشکی دارا است، اما در جهت بهبود افزایش عملکرد همیشه بهار آبیاری در سطح 75 درصد ظرفیت زراعی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: فعالیت آنتی اکسیدانی، کاروتنوئید، کلروفیل، ظرفیت زراعی، ماندگاری گیاه
  • سید حسین محمودی نژاد دزفولی*، کیوان کریمی صفحات 31-42

    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و پتاسیم بر خصوصیات کمی گل مریم و شناسایی عوامل بیماری زای مرتبط با آن در استان خوزستان انجام شد. این آزمایش بصورت فاکتوریل و در قالب بلوک کامل تصادفی در 3 تکرار در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول اجرا گردید. فاکتورها شامل چهار سطح نیتروژن شامل N1= 0، N2= 100، N3= 200 و N4= 300 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص از منبع اوره و سه سطح پتاسیم شامل K1= 0، K2= 150 و K3= 300 کیلوگرم در هکتارK2O  ازمنبع سولفات پتاسیم و 100 کیلوگرم p < sub>2O5  در هکتار از منبع سوپر فسفات تریپل بود. در این تحقیق نیتروژن برگ، طول خوشه، طول برگ، قرایت SPAD، شاخص سطح برگ (LAI)، ضریب استهلاک نوری، درصد بیماری و تابش فعال فتوسنتزی جذب شده اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که کود نیتروژن بر طول برگ، قرایت کلروفیل متر، ضریب استهلاک نوری، تشعشع فعال فتوسنتزی جذب شده و درصد بیماری در سطح 5 درصد همچنین بر درصد نیتروژن برگ، طول خوشه و شاخص سطح برگ در سطح 1 درصد تاثیر معنی دار داشته است. پتاسیم اثر معنی داری بر پارامترهای اندازه گیری شده در این آزمایش نداشت. عوامل ایجاد کننده لکه های نکروزه در نوک و لبه های برگ و گلبرگBotrytis sp. ، .Curvularia sp و .Fusarium sp بودند. در حالی که علت اصلی ایجاد لکه های نکروزه روی گلبرگ ها، تریپس است که احتمالا از گونه های F.intonsa یا F.schultzei است. به طور کلی، کاربرد 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن و صفر کیلوگرم در هکتار K2O تیمار مناسب بدست آمده از نتایج پروژه است که می توان به گل کاران (در کاشت پیاز درشت) توصیه نمود.

    کلیدواژگان: عناصر پر مصرف، آفت و بیماری گیاه، Polianthes tuberosa، پارامترهای کمی
  • نجمه کمال زاده، سید مهدی میری*، نوشین قاضی جهانی صفحات 43-53

    ارقام جذاب و رنگارنگی از کاکتوس توسعه پیدا کرده اند که عمدتا از طریق پیوند تکثیر می شوند. هدف از این مطالعه تعیین فرایند بافت شناسی در طی تشکیل اتصال پیوند در کاکتوس Gymnocalycium تحت تاثیر کاربرد BA (بنزیل آدنین)، روش پیوند و پایه بود. ابتدا بخش انتهایی پیوندک ها و بالایی پایه ها در غلظت های 0، 100 و 500 میلی گرم در لیتر محلول BA به مدت 10 ثانیه غوطه ور شدند، سپس پیوندک ها به روش افقی یا گوه ای روی پایه های Lemaireocereus marginatus  و Myrtillocactus geometrizans پیوند زده شدند. برش های طولی از محل پیوند بطور هفتگی برای مشاهده روند تشکیل پیوند تهیه شد. پایه ها تاثیر معنی داری در موفقیت پیوند و رشد پیوندک نداشتند، در حالی که میزان موفقیت پیوند درGymnocalycium  هایی که بطور افقی پیوند شده بودند بهتر بود. میزان گیرایی پیوند و رشد پیوندک با استفاده از BA در مقایسه با شاهد افزایش یافت و بهترین نتیجه با تیمار سطح پیوندک و پایه با 100 میلی گرم در لیتر BA بدست آمد. مشاهدات بافت شناسی نشان داد که فرآیند اتصال پیوند شامل توسعه یک لایه نکروز نازک، تشکیل کالوس در خط اتصال پیوند، تمایز کامبیوم و آغازش عناصر آوندی جدید، توسعه بافت آوندی جدید و اتصال دسته های آوندی پیوندک و پایه می باشد. BA باعث تکثیر سریع بافت کالوس بین پیوندک و پایه و همچنین تمایز عناصر آوندی گردید. روش پیوند افقی و استفاده از BA (100 میلی گرم در لیتر) بر روی سطوح برش خورده پیوندک و پایه به عنوان یک روش آسان و قابل اعتماد برای اتصال پیوند موفق در کاکتوسGymnocalycium  پیشنهاد می گردد که ممکن است در تولید تجاری سایر گونه های کاکتوس نیز استفاده بالقوه داشته باشد.

    کلیدواژگان: کاکتوس، تشکیل کالوس، سیتوکینین، پیوند، بافت شناسی
  • سمیه کاتبی، پرویز نوروزی*، جواد رضاپور فرد صفحات 55-70

    بنت قنسول(Euphorbia pulcherrima) گیاهی گلدانی است که براکته های رنگین آن در روزهای کوتاه تشکیل می شود. در این تحقیق اثر غلظت های مختلف نیتروژن (180، 230، 280 و330 میلی گرم بر لیتر) و بسترهای کشت (پیت ماس و پرلیت به نسبت 1:2 و کوکوپیت و پرلیت به نسبت 1:2) بر برخی صفات گیاه بنت قنسول رقم ’نویل رد‘ مطالعه شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 8 تیمار و 3 تکرار اجرا گردید. نتایج حاصل از بررسی صفات اندازه گیری شده نشان داد که بیشترین میزان ارتفاع، قطر تاج بوته و میزان نیتروژن در غلظت 230 پی پی ام و بستر کوکوپیت + پرلیت ایجاد شدند. غلظت 230 میلی گرم بر لیتر نیتروژن سبب افزایش میزان وزن تر ساقه و ریشه نسبت به سایر تیمارها شد. غلظت 280 میلی گرم بر لیتر نیتروژن و کوکوپیت + پرلیت باعث بیشترین مقدار وزن خشک ساقه شد. تیمار پیت ماس + پرلیت و330 میلی گرم بر لیتر نیتروژن باعث ایجاد حداکثر مقدار میزان کلروفیل a و آنتوسیانین براکته شد. براساس نتایج پژوهش حاضر غلظت 230 و 280 میلی گرم بر لیتر نیتروژن و بستر کوکوپیت موجب بهبود شاخص های رشدی و در نتیجه بهبود خصوصیات کیفی بنت قنسول شده است.

    کلیدواژگان: آنتوسیانین، نیترات، پیت ماس، بنت قنسول، کیفیت
  • ضیا رحمان* صفحات 71-76

    این مطالعه به دو نوع پساب های تیمار نشده شامل پساب شهری (مناطق توریستی) و پساب صنایع داروسازی و چگونگی استفاده از آن ها در زمین های مرطوب (غرقاب) می پردازد. در مناطق کوهستانی ایجاد یک سیستم دفع فاضلاب مناسب مشکل است و این مطالعه بر آن است که یک روش مناسب در اختیار ما بگذارد. در زمین های غرقاب باید مواد سمی از آب خارج شود و برای این کار یک لایه CW سطحی احداث می کنند. گیاهان زینتی مانند Canna flaccida، شیپوری و C. indica در این مطالعه استفاده شدند که نتایج سودمند پایداری در 80 % کاهش BOD و COD به همراه داشتند. کاربامازپین یک داروی پرمصرف است که باعث آلودگی آب ها می شود. با احداث یک جریان افقی زیر سطحی، این مسئله قابل حل است، برای این کار جریان عمودی در زمین مورد نظر خواهیم داشت و بعد از آن این پساب در استخرهایی مستقر می شود. از سه گونه زینتی (Thypha latifolia, Iris sibrica, Zantedeschia aethiopica) استفاده شد و پارامترهای DO، pH و EC کنترل شد و میانگین وزن برداشت شده به ترتیب (%) 5/4 ± 5/62 و % 5/4 ± 59 بود. نتایج نشان داد که دو گیاه اول (تیفا و زنبق) عملکرد عالی داشتند. گیاهان زینتی برای گلدهی، گیاهان تجاری مثل گل شیپوری، پرنده بهشتی، آنتوریوم و آگاپانتوس بودند. بعد از اینکه سیستم با پساب مورد نظر آبیاری شد، گل شیپوری حدود 60 گل داد و بقیه گونه ها برگ های بزرگی تولید کردند و بعضی از آن ها بخاطر شرایط نامساعد محیطی از بین رفتند. داده ها حاکی از آن است که Canna indica نتایج خوبی در مورد BOD و COD داد و گل شیپوری پتانسیل تولید گل بالایی در شرایط آب و هوایی محل آزمایش داشت. این در حالی است که در رابطه با کاربامازپین، دو تا از گونه ها توانایی جذب مواد آلاینده را داشتند: زنبق و گل شیپوری.

    کلیدواژگان: زمین های غرقاب، تیمار پساب های شهری، گیاهان زینتی، داروی کاربامازپین
|
  • Ali Mahboub Kkhomami *, Mohammad Naghi Padasht Dahkaei, Reza Alipoor, Seyyed Ibrahim Hojati Pages 1-12

    This experiment was performed to investigate the effect of Azolla and rice straw mixed compost in peat substitution on Dieffenbachia amoena. Factorial experiment based on a completely randomized design with two factors of nutrient solution in 2 levels (1- without solution, 2- with 130 mg N L-1, 32 mg P L-1 and 117 mg K L-1) and 5 levels of Azolla and rice straw mixed compost (0, 15, 30, 45 and 60 %) was done in 3 replications, with 3 plants per treatment in greenhouse conditions. Azolla and rice straw mixed compost was replaced with peat in the control. Compost was prepared from a volumetric mixture of 50 % Azolla and 50 % rice straw. Azolla and rice straw mixed compost replaced peat in the control treatment. The control bed contained 10 % perlite: 30 % vermiculite: 60 % peat (volume percentage). Growth factors including height, diameter, number of leaves, chlorophyll index, fresh leaf weight, fresh stem weight, leaf dry weight, stem dry weight, leaf area, physical and chemical characteristics of growth medium and nutrients were measured. The results showed that the use of 45 % Azolla and rice straw mixed compost in replacement with peat (with formula 10 % perlite: 30 % vermiculite: 45 % Azolla and rice straw mixed compost: 15 % peat), in addition to improves the growth factors of Dieffenbachia amoena plant, reduces the consumption of peat by up to 75 %.

    Keywords: growth factors, Peat, Perlite, Vermiculite
  • Sophia Soroori, Elham Danaee *, Khodayar Hemmati, Alireza Ladan Moghadam Pages 13-30

    Drought stress is one of the most important abiotic stresses that seriously reduces the production of ornamental plants such as pot marigold. Proline is one of the active amino acids in the osmotic regulation phenomenon and it has an effective role in reducing cell damage and improving drought tolerance. A pot experiment as factorial arrangement in a completely randomized design with three replications was performed in order to study the effect of foliar application of proline (0, 50 and 100 mg L-1) on some morpho- physiological characteristics of pot marigold under drought stress (normal irrigation, 25, 50 and 75 % field capacity). The results showed that the highest fresh and dry weight of aerial organ, longevity of the flower on the plant, carotenoid and total chlorophyll were observed in normal irrigation+ proline 100 mg L-1. The highest fresh and dry root weight, root length and total antioxidant activity (DPPH) were for 75 % FC + proline 100 mg L-1. The highest plant height and number of flowers were in normal irrigation+ proline 50 mg L-1. The highest proline content was belonged to 25 % FC+ proline 100 mg L-1. In general, the results of this experiment showed that application of proline can partially compensate for the adverse effects of dehydration and on the other hand, despite the fact that the pot marigold plant is always able to survive in drought stress, it is recommended to irrigate 75% FC in order to increase pot marigold performance.

    Keywords: antioxidant activity, Carotenoid, Chlorophyll, Field capacity, Plant longevity
  • Seyed Hossein Mahmoodi Nezhad Dezfully *, Kaivan Karimi Pages 31-42

    This study aimed to assess the effect of different levels of nitrogen and potassium on tuberose's quantitative characteristics and identification of its associated pathogens in the Khuzestan province of Iran. The experiment was carried out at Safiabad Agricultural Research and Education and Natural Resources Center as a completely randomized factorial design with 3 replications.  Factors included four levels of nitrogen (0, 100, 200 and 300 kg N ha-1) as Urea, three levels of potassium (0, 150 and 300 kg K2O ha-1) as potassium sulfate and a constant level of phosphorous (100 kg p 2O5 ha-1) as super phosphate.  In current study, leaf nitrogen, spike length, leaf length, SPAD readings, leaf area index (LAI), optical depreciation coefficient, disease percentage and absorbed photosynthetically active radiation parameters were measured. The results showed that the effect of nitrogen on leaf length, SPAD readings, optical depreciation coefficient, absorbed photosynthetically active radiation, and disease percentage was significant at 0.05 probability level while on leaf nitrogen, spike length, and LAI was significant at 0.01 probability level. Potassium had no any significant effect on corresponding parameters in this experiment. In addition, the causal agents of necrotic spots on the tips and edges of the leaves and petals were identified as Botrytis sp., Curvularia sp., and Fusarium sp. while the main cause of necrotic spots on the petals was a thrips, which is probably either F.intonsa or F.schultzei species. Overall, the application of 100 kg ha-1 of nitrogen and no application of K2O are the best treatments and recommended for florists (in planting large bulbs).

    Keywords: macro elements, Plant pest, disease, Polianthes tuberosa, Quantitative parameters
  • Najme Kamalzade, Seied Mehdi Miri *, Noushin Ghazijahani Pages 43-53

    Attractive and colorful cultivars of cactus have been developed that are mainly propagated by grafting. The aim of this study was to determine histological events during graft union formation in Gymnocalycium cactus influenced by BA (Benzyladenine) application, grafting method and rootstock. The basal end of the scions and the top end of the rootstocks were first dipped into BA solution at concentrations of 0, 100 and 500 mg L-1 for 10 s, before being grafted on Lemaireocereus marginatus and Myrtillocactus geometrizans rootstocks using horizontal or wedge techniques. Longitudinal sections of the graft union were taken weekly to observe the developmental process of graft formation. The rootstocks did not have a significant effect on grafting success and scion growth, while horizontally grafted Gymnocalycium showed better grafting success rate. The grafting rate and scion growth were enhanced by application of BA compared with the control. The best results were obtained from treating the graft cut-surfaces of both scions and rootstocks with 100 mg L-1 BA. Histological observations showed that the graft union process involved development of a thin necrotic layer, callus formation at the graft interface, cambium differentiation and initiation of new vascular elements, developing the new vascular tissue, and connection of scion and rootstock vascular bundles. BA stimulated rapid proliferation of callus between the scion and rootstock as well as differentiation of vascular elements. We suggest the horizontal graft and application of BA (100 mg L-1) on the cut surfaces of both scion and rootstock as an easy and reliable method for successful graft union in Gymnocalycium cactus, which may have potential use in the commercial production of other cactus species as well.

    Keywords: Cactus, Callus formation, Cytokinin, grafting, Histology
  • Somaye Katebi, Parviz Noruzi *, Javad Rezapour Pages 55-70

    Poinsettia (Euphorbia pulcherrima) is one of the most important ornamental pot plants that form colored bracts in short days. The present research carried out to evaluate the effect of different concentrations of nitrogen in nutrient solution (180, 230, 280 and 330 mg L-1) and culture media composition (peat moss and perlite (2:1 v/v ratio) and cocopeat and perlite (2:1 v/v ratio) on some morphological and physiological indices of poinsettia. The experimental was factorial based on a completely randomized design with eight treatments and three replications. Results showed that the nitrogen concentration of 230 mg L-1 with cocopeat and perlite media increased plant height, canopy diameter and nitrogen content of leaf tissue. The concentration of 230 mg L-1 nitrogen also increased fresh weight of stem and root more than other treatments whereas highest stem dry weight resulted with the concentration of 280 mg L-1 nitrogen and cocopeat and perlite media. Using peat moss and perlite mixture with 330 mg L-1 of nitrogen increased chlorophyll a and bract anthocyanin content. Generally, results showed that the application of 230 and 280 mg L-1 nitrogen and cocopeat and perlite (2:1 v/v ratio) medium mixture improve growth indices and quality properties of poinsettia.

    Keywords: Anthocyanin, Nitrate, Peat moss, Poinsettia, Quality
  • Zia Rehman * Pages 71-76

    This review deals with two untreated wastewater types, including domestic wastewater (in tourist destinations) and pharmaceutical industry wastewater, to shed light on the efficiency of constructed wetlands (CW). In mountainous areas, it has always been difficult to have a proper sewage treatment and disposal system for which a proper method is proposed in this paper. In CW, toxic materials should be removed from the water for which a surface CW layer is constructed. Ornamental plants (Canna flaccida, Zantedeschia aethiopica,and Canna indica)were used inthis study and they showed usefulness in reducing 80% of BOD (biological oxygen demand) and COD (chemical oxygen demand). Carbamazepine is a pharmaceutical drug that is widely used and pollutes aquatic environments when it is discharged untreated. This problem can be solved by constructing a horizontal subsurface flow wetland in which the vertical subsurface flow in the wetland is considered and the wastewater is then stabilized in ponds. Three different ornamental species were used (Thypha latifolia, Iris sibirica,and Zantedeschia aethiopica) and their performance was explored on parameters like dissolved oxygen, pH, oxidation/redox potential (Eh) whose average mass removal was 62.5 ± 4.5% and 59.0 ± 4.5%, respectively. The results showed the amazing performance of the two former species. The ornamentals used to get the flowers for commercial production included Zantedeschia aethiopica, Strelitzia reginae, Anthurium andraeanum and Agapanthus africanus. After the system was supplied with the target wastewater, Zantedeschia aethiopica grew about 60 flowers and maintained a healthy outlook while other species grew large leaves, and some died due to the harsh environmental conditions. The reviewed data depicts that Canna indica gave great results for the BOD and COD removal with Z. aethiopica having the potential of giving a greater number of flowers while tolerating the weather conditions. However, for carbamazepine, two species that could take up the pollutants were found to be Iris sibirica and Zantedeschia aethiopica.

    Keywords: Constructed wetland, Domestic wastewater treatment, ornamental plants, Pharmaceuticals drug (Carbamazepine)